Mijn foto's op FLICKR

Welkom op mijn website,

Al jaren ben ik bezig mezelf te vermaken met fotograferen en smalfilmen. Het smalfilmen is in laatste jaren natuurlijk vervangen door video, hoewel ik de oude apparatuur nog steeds bezit.  Door mijn studie in de jaren 63 t/m 66 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ben ik mij gaan interesseren voor fotografie, omdat dit ook onderdeel van beeldende kunst is. Beginnende met een eenvoudige Agfa kleinbeeld camera en daarnaast later nog een Rolleiflex 6 x 6 heb ik mijn collectie weten uit te breiden met een heuse Ashi Pentax spiegelreflex en een eigen doka heb ik wel alle mogelijkheden van analoge fotografie binnen handbereik gehad. Deze vorm van beeldende kunst is tot op heden echter hobby geworden.

Door de komst van de digitale fotografie en het fotograferen in RAW formaat en de nabewerking in Photoshop, komt de tijd van het analoge tijdperk met de nabewerking in een doka toch weer boven waaien. Door deze ontwikkeling is fotografie toch weer een eerste plaats in gaan nemen.

Sinds 2005 ben ik lid van Fotoclub Leidsche Rijn. (FCLR) Dit lidmaatschap geeft wel weer de inspiratie om meer te gaan fotograferen, waarbij je ook vaak, mede door de andere leden ideeën en inspiratie ontwikkeld.

Op de volgende pagina's geef ik mijn opgedane ervaringen en kennis van anderen weer en krijg je een indruk van de inhoud van mijn hobby.
Zie ook de site van de fotoclub

Met vriendelijke groeten,

Rob Beerenfenger

robbrf@zonnet.nl